Salam semua warga MELAKA

Akal yang sihat lahir dari tubuh badan yang cergas. untuk mendapatkan stamina yang cukup, kita memerlukan sekurang-kurangnya 15 minit untuk membuat senaman regangan bagi melegakan otot-otot atau sendi yang sendu.

Nak lagi tips-tips menarik??? jom sertai saya dalam caran jom kurus. Pelbagai aktiviti sihat akan dijalankan serta saya juga akan berkongsi beberapa tips kesihatan untuk anda.

Ramai yang merungut, “kenapa saya makan ubat tu ubat ni tapi tak kurus-kurus pon??” jawapan anda ada bersama saya.

Antara program yang pernah dijalankan adalah :
1. Hiking
2. Running
3. Tabata
4. Senamrobik

Aktiviti menarik sepanjang JK1M9 :

Aktiviti Minggu 1:Intro dan kemana kita?

Aktiviti Minggu 2:Get set go!

Aktiviti Minggu 3:Hiking adventure

Aktiviti Minggu 4:Running challenge

Aktiviti Minggu 5:Hiit & Tabata

Aktiviti Minggu 6:Trim and fit

Certificate :
* Coach Scouts
* TL JK1M9

Jadi apa tunggu lagi??? nak cantik? nak hensem? nak kurus? nak sihat? jom sertai saya dalam CABARAN JOM KURUS.

Q Dimanakah latihan akan dilakukan?

Latihan akan dilakukan di :-
1. TAMAN REKREASI BUKIT BERINGIN ,MASJID TANAH MELAKA
2. HUTAN REKREASI SUNGAI UDANG MELAKA
3. SUNGAI MELAKA

Q Berapa kali latihan seminggu dan bila?

latihan akan dilakukan 3 kali seminggu, iaitu pada hari sabtu dan ahad jam 8.30 pagi serta malam pada hari rabu atau khamis jam 8.30 malam.

Q Apa yang akan dilakukan dalam latihan??

Macam-macam kita boleh buat. Antaranya kita boleh buat:
1. Rutin workout
2. Lari-lari santai
3. Hiking sepak-sepak daun
4. Senamrobik suka-suka
dan sebagainya mengikut kemampuan peserta

Q Saya tak pernah bersenam, boleh ke saya join?

Boleh. Kita akan cuba bantu untuk lakukan senaman bermula dari asas dan akan di pantau dari minggu ke minggu. InsyaAllah. kita cuba usaha yang terbaik.

Q Macam mana nak join?

Boleh layari cabaranjomkurus.com dan pilih kawasan kemudian pilih coach dan tekan butang BOOK NOW.. tq

1 Review for Coach Altaf

ashraf.hasim42

10 Reviews

A good role model!

5/ 5

Haa..sesiapa yg tgh pk2 lg few days nak kick off #jk1m9 sabtu ni..kalau korg tgh cadang2 nak join kwsn Masjid Tanah punya area tu..korg silap kalau blm register lg.. Ni antara coach terbaik penah tercipta di abad ini..dialah yg tegas, dialah yg penyayang, dialah yg concern kalau berat korg xturun, dia jgk lah yg akan selalu melayan kerenah korg masa program nnt.. Dah..toksah tunggu lagi..register lah bersama Coach Altaf wahai org2 Masjid Tanah..mcm2 tips yg Coach Altaf nak bg supaya korg pun akan hensem & gojes jgk mcm dia..Jom Kurus!!! From Coach Cem Cikgu Fitness Akademi Fantasia

Was this review ...?

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

  • Price Range RM300

Claim This Listing

Additional Details

  • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
  • Sesuai untuk beginners?:Yes
  • Sesuai untuk bekas peserta?:Yes
  • Additional Program Notes:gym, Fun run, Swimming
  • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
Show all
  • Aktiviti Minggu 6:Trim and fit
  • Aktiviti Minggu 5:Hiit & Tabata
  • Aktiviti Minggu 4:Running challenge
  • Aktiviti Minggu 3:Hiking adventure
  • Aktiviti Minggu 2:Get set go!
  • Activity Minggu 1:Intro dan kemana kita?