Assalamualaikum ,saya coach Ferra Mohd Nor .

Saya merupakan bekas peserta JOM KURUS SESI 1 dan telah berjaya menurunkan berat badan hampir 30 KG.

Saya menceburi bidang kecergasan ini lebih 4 tahun dan merupakan jurulatih kecergasan yang bertauliah di bawah National Association Fitness Instrctor dan mengendalikan pelbagai program kecergasan seperi JOM KURUS sesi 3 sehingga 9 dan pelbagai kerjasama yang dilakukan di syarikat atau sektor kerajaan .
Pengalaman Saya telah banyak membantu beratus gadis untuk mencapai berat badan idaman dan membantu meraka merangka senaman yang sesuai kerana bukan semua senaman sesuai untuk setiap manusia .

Selain itu , saya memiliki sebuah pusat kecergasan iaitu FItniss ladies gym yang bertapak di Batu buruk Kuala Terengganu khas untuk wanita  dan tiada campuran lelaki

TESTIMONI :

Zurina Azra , beliau memiliki masalah kesihatan iaitu masalah darah tinggi dan sentiasa perlu mengambil ubat -ubatan dan sekarang beliau telah mengikuti program ini sebanyak 4 sesi dan berjaya buang 28kg .Dan ALHAMDULILLAH ,masalah tekanan darah tinggi beliau sudah tiada dengan izinNYA juga berkat usaha sendiri .

SAYA DISINI AKAN MEMBANTU ANDA UNTUK MENCAPAI BERAT BADAN IDAMAN DAN YANG PALING PENTING KESIHATAN DEMI MASA HADAPAN TANPA SEBARANG UBAT KURUS !

KESIHATAN ADALAH KEKAYAAN ANDA

Q Bilakah hari program ini akan dijalankan

Setiap hari
SABTU 8:00 - 11:00 PAGI
ISNIN 8:00-9:30 MALAM

Q Dimanakah program ini akan dijalankan ?

Program ini akan dijalankan di Fitniss Ladies Gym dan Sekitar Kuala Terengganu.

10 Reviews for COACH FERRA MOHD NOR

jan2chiquilin35

1 Reviews

Dari 74 turun ke 71

5/ 5

Cuma lah angka yang sedikit, tapi seriusly banyak sgt inchloss.. senaman yang coach ajar sgt bgs utk nak bagi firmkan badan. Kalau tak bagus dah tak join next session. Tapi still join lagi untuk capai berat yg diidamkan 😍😍

Was this review ...?

rabiahjalil20

1 Reviews

Team leader paling sporting ever !

5/ 5

Pertama Alhamdulillah kerana sy diberi peluang untuk menyertai program ini . terima kasih to kevin zahri kerana buat program sebegini . saya bekas peserta jk1m9 ,alhamdulillah saja berjaya turun 6.2 kg bersama coach ferra , beliau seorang coach yang sgt dedikasi terhadap peserta . siap whatapp one by one peserta untuk tahu lagi detail perkembangan sedangkan group whtapp pun dah ada , before ni nak saya langsung tidak pernah sentuh besi-besi di gym and takot masuk gym ,tetapi dengan ada nya latihan bersama coach ferra dan menjelaskan tentang kelebihan masuk ke gym dan cara-cara untuk bermain and penutup jk1m9 malam last program terus beliau umum pemenang dan kami dinner di atas rooftop gym . Kali pertama pengalaman bbq atas rooftop . sangat menarik . Alhamdulillah , semoga coach dimurahkan rezeki dan dijauhkan dari fitnah diluar sana . Amin Ya Allah

Was this review ...?

MamaNaa

1 Reviews

Jangan Nilai Seseorang Dari Luaran!!!

5/ 5

Kalau tengok coach mesti terdetik…eh dia sendiri pon besar dari aku…boleh ke aku nak di guide oleh dia ni.. No No No… Nak kenal seseorang mesti kena dekati beliau…kena rapat²…bukan g tanya mak cik puaka…dah sah sah puaka…lagi lagi lah tak betul di fitnah nya kan? Datang kat Gym…ada ramai pserta yang datang untuk zumba dll program..so, boleh tanya…betul ke cara ajaran coach ni dll… Tak adil tau kalau dengar dari ujung² dunia.. nak salahkan kan… Btw saya ex-JK1M jugak…so far dengan coach ferra saya berjaya turun 5kg dalam program…fat lost pon banyak… So come to join us uols…😻😻😻

Was this review ...?

Fatihah89

1 Reviews

Tebaiklah Coach Ferra ex-JK1M9

5/ 5

Yaaa, ada orang cakap…kalau nak kurus, kita kena cari coach yang dah berjaya kurus…begitu jugak tanggapan saya memula join JK1M9 bersama coach Ferra…tapiii, bila dah kenal..dah lalui selama 6 minggu..tanggapan tu 100% btukar..sebab ilmu…ilmu tidak mengenal rupa…pengalaman pula adalah guru terbaikk… Thanks ferra…till now i follow u..dah lost hampir 13kg…dari 3 angka dah jadi 2 angka…hope nanti bjaya 70kg…🤫🤫🤫 Btw ingat malam JK1M9 siang tu program kat pantai malam kami terus buat sesi penutupan…dinner dan penyampaian hadiah…x de drag masa lama pon seperti ada mulut puaka berkata…. Saya rasa patut tuk jelaskan sebagai salah sorang ahli y pernah follow ferra..dan…yes still join JK1M 10…

Was this review ...?

NaIrdyna85

1 Reviews

JK1M_9 memang owesome

4/ 5

Sy bekas peserta JK1m9 mmg happy sngat,walaupn sy menghidap pnyakit kanser..tpi ats tunjuk ajar n cara senaman serta pemakan yg betul …Alhamdulillah sy trn hmpir 4kg slama 6minggu.Insyaallah ada rezeki nk join lg..

Was this review ...?

purplelish_9048

1 Reviews

SANGAT FUN DAN BYK ILMU DIPELAJARI

4/ 5

Kochi-nim Ferra dan assistant nye Phua byk mengajar saya cara diet yg betol, sepanjang 6 minggu program ini berlangsung, byk fun activity utk menguji fitness peserta. Next JK1M join lg. Nak belajar byk benda lg. #goingstronger

Was this review ...?

makcikpuaka6975

1 Reviews

Coach ni lagi? Seriously?!

1/ 5

Assalamualaikum. Bersua kita lagi bersama Makcik Puaka. Hmm xsangka masih coach yg sama. Turun 30kg? Seriously coach? Makcik join dulu pun makcik tgk besar je coach. Bila ditanya kenapa dijawabnya “saya ada ilmu, sijil, saya strongwoman cara saya exercise lain” Yelah lain sangat. Tiap kali nak bertanding baru exercise bila x bertanding makan. Tulah lepas bertanding masuk hospital. Minta maaflah tapi makcik dah bosan asyik coach sama je. Bila makcik tanya kenapa coach xsenam sama dia boleh marah makcik pulak. Makcik dah umur 50 3 orang anak sila hormat skit. Macam mana orang nak join program kurus tapi result tiada kat coach tu sendiri. Kevin pulak ngan Kaka nampak duit je mungkin amik Ferra ni xperlu bayar mahal seperti orang lain. Come on orang skrg nak kualiti nak yg boleh bimbing & exercise sekali bukan yg hanya mulut pot pet pot pet tapi hampeh pun xbuat. Mak cik dah bosan. Bila tiba masa nak umum pemenang memang amik masa lamalah kadang2 seret beberapa hari sbb alasan coach ada hal. Excuse me? I bayar bukan nk dgr alasan u but i nak result & tau siapa pemenang. Jangan asyik create alasan

Was this review ...?

normarlisa8926

1 Reviews

terbaik la coach ferra… i like

5/ 5

alhamdulilah sy dh join jkm9 n akn join tuk jkm10….smase dlm sesi jkm9 byk info2 n aktiviti y sgt2 membantu dari coach ferra…sy lost 5kg++…juz follow ap y coach ajar…y penting kurus secara sihat..

Was this review ...?

julainm22

1 Reviews

Coach yang awesome…hebat…

1/ 5

Alhamdulilah….join jkm9….insyallah akan join jkm seterusnya…. Coach yg sangat membantu…banyak ilmu, pengetahuan yg diperolehi sepanjang mengikuti jkm…..

Was this review ...?

ebby.shaklee60

1 Reviews

Coach Terbaik!!!

5/ 5

Alhamdulillah…follow coach ferra from JK1M 9 jugak join program fitness di Fitniss Ladies Gym…dah lost 11kg setakat ini… Pertanyaan tentang pemakanan, senaman dll akan dilayan dengan baik sekali…sangat² membantu… Tempat latihan jugak sesuai bagi kaum hawa…. InsyaAllah…akan follow lagi untuk JK1M yang akan datang…💪

Was this review ...?

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

  • Price Range RM250

Claim This Listing

Additional Details

  • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
  • Sesuai untuk beginners?:Yes
  • Sesuai untuk bekas peserta?:Yes
  • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
  • Sesuai untuk kanak2?:Yes
Show all
  • Aktiviti Minggu 5:Explore Fat
  • Aktiviti Minggu 4:dodgball game
  • Aktiviti Minggu 3:Fit tone
  • Aktiviti Minggu 2:Fit basic class
  • Activity Minggu 1:Kelas diet plan dan menu sihat
  • Aktiviti Minggu 6:Beach boothcamp