6 minggu aktiviti yang Fun!

Assalam and Hi! Its me Coach Isrul! Salah seorang coach bertauliah dari Fitness Innovations Malaysia(FITM) , National Association for Strength & Conditioning(NASC), SCOUTS Inhouse Training & CPR Bulan Sabit Merah. Saya juga salah seorang Athlete dari Garmin Malaysia. Saya adalah Team Leader JK1M9 musim yang lepas dan kini Team Leader JK1M 10 anda untuk kawasan sekitar Setapak, Kuala Lumpur.

Jika anda seorang yang beginner untuk melakukan aktiviti senaman, ingin mencari dan memulakan gaya hidup baru, ingin lebih FIT & LEAN pada tahun 2018, ini adalah platform yang betul untuk anda sertai! Saya akan guide anda dari segi pemakanan, senaman dan tips tips untuk mendapatkan berat badan ideal anda.

Simptom-simptom yang bakal you guys alami selepas 6 minggu sertai program ini:

  • Seluar makin longgar. Size pinggang makin kecil & ramping. Boleh pakai seluar zaman bujang size 28 tu.
  • Cara pemakanan harian yang betul
  • Cara workout harian yang betul
  • BMI Normal
  • Body shape makin lean & cantik. Yang dah berumur boleh jadi dewi remaja, yang nak kahwin boleh nampak diva atas pelamin.
  • Tahap fitness meningkat & blood pressure,kolestrol, kencing manis menurun, dengan izinNYA.

Ada pertanyaan berkenaan program?Sila whatsapp/call : 012-671 4360

Join us and keep the kilos away in Setapak this coming 27 January 2018!

Boleh lihat testimoni #TeamIsrul di instagram or facebook di bawah:

Instagram : Isrul Firdaus
Facebook   : Coach Isrul

Q Dekat mana tempat training dibuat?

Kita akan buat outdoor di sekitar Sri rampai, Setapak. -Wisma Rampai

Q Bila waktu training dibuat?

Aktiviti akan dilakukan 3x seminggu pada hari Rabu, Jumaat : Pukul 8.30pm, dan hari Sabtu : Pukul 7.15am

Q Adakah sesuai untuk beginner?

Yes! Sudah tentu!

Q Ada whatsapp group support sepanjang program?

Yes, ada. Saya akan pantau u guys dari segi pemakanan&latihan

Q Saya ada medical history. Boleh join ke?

Can! as long as you know your limit. Call/Whatsapp saya 012-671 4360. Kita chit chat dulu

19 Reviews for Coach Isrul | Setapak

twin2.twinny79

1 Reviews

Thanks Allah I Found A Great Coach 😊

5/ 5

Assalamualaikum semua. Coach Isrul ni sangatlah sabar, baik, sweet, caring pasal pemakanan, pasal berat badan anak2 didik & kaji punca kenapa tak turun berat, lepastu beliau akan cadangkan solution to overcome the issue(s) and guide sampai laa berjaya turunkan berat badan. and one thing paling best ialah Coach Isrul tak pernah give up dalam usaha guide anak2 didik beliau. HATS OFF TO COACH ISRUL~ 🎉🎉🎉 Alhamdulillah, journey saya dalam #misikembalinipis sangatlah fun & happyyy di bawah bimbingan Coach Isrul coz beliau supportive dan positif orangnya. Sangat2 berterima kasih kat Coach Isrul sebab rajin layan semua persoalan dengan penuh dedikasi sebelum saya nekadkan hati untuk serah diri join JK1M#9 (Sept~Oct 2017) di bawah bimbingan beliau. (psssttt. kalau Coach reply malas2 haritu mesti saya tak join Jom Kurus 🤣). and up until now, beliau masih lagi rajin jawab segala persoalan. ahahaha. kipidap Coach and thank youuu~ Dan alhamdulillah hidup saya lebih ceriaaa dan bahagiaaa lepas join JK1M, kerana ia telah menemukan saya dengan Coach yang ohsemmm dan saya berjaya divert stress saya dengan join aktiviti2 outdoor yang telah Coach & #TeamIsrulVacay anjurkan selepas habis program JK1M. dannn kerana Coach Isrul jua lah saya telah menemukan shinta2 hati saya, #myendorphinsbooster, iaitu sekumpulan sahabat2 yang baik dan sangat supportives to each other. 🤗😘💖💘 Last but not least, thanks alot Coach Isrul Firdaus. I can never thank you enough for all those new experiences, sweet memories & sweat moment during our training 🤣. Thanks to Allah I found a great Coach to guide me through my journey to Nipisssss 🤗 p/s : #TeamIsrulVacay rajin buat outdoor activities tau, jom laa join JK1M under Coach Isrul and then we have funnn together~ 💪 #coachkecikkeciksado #TeamIsrul #TeamSetapak #TeamIsrulVacay #WolfGang_Squad #WolfGangFamilies

Was this review ...?

benza534133

1 Reviews

Coach plg Osemmm!!

Coach yg commited, supportive and caring. He never give up on us, very motivating and encouraging. You will enjoy the journey of losing weight with Coach Isrul.. sesambilll exercise blh cuci mata 😍… Thanks Coach ..

Was this review ...?

cik.ptd49

1 Reviews

Knowledgeable Coach in Town!

5/ 5

First time sy training dengan Coach Isrul masa program ScoutsX.. Tu pun jumpa tak sengaja kat Instagram.. Sy redha je masuk program tu under Coach Isrul sbb tak pernah kenal lagi masa tu.. Seriously tak tau pun dia ni rupanya certified coach.. hehe.. So lepas 6 minggu berguru dengan Coach Isrul, saya rasa dia sangat menarik.. Dia banyak cerita tentang kelebihan sesuatu exercise dan effect exercise tu pada body kita.. Sebelum exercise, Coach Isrul akan brief peserta tentang exercise yg kita akan buat dan kelebihan setiap exercise tu.. Coach Isrul walau nampak baik, tapi dia tegas juga masa workout.. Memang x dapat la nak discount buat workout tu.. Tapi the best thing is, he motivates and educates the participants.. To those yg nak lose weight dengan cara yg betul dan sihat, tapi sangat concern pasal execise yg kita akan buat, saya sangat recommend anda enroll program JK1M ni dengan Coach Isrul..

Was this review ...?

feezawa

1 Reviews

Coach yang manis, sempoi and memahami

5/ 5

Dah join under coach Isrul last season and still lagi keep exercise under his Scouts program and going to join him again in JK1M10. Coach yang sangat memahami and caring kepada peserta2 bawah jagaan beliau. Ada masalah berkenaan berat badan, pemakanan boleh tanya beliau and dengan pantas akan dijawab. Sesuai untuk yang semua even over obese macam fiza (berat asal 147.7kg now 131,7kg). Training 3 kali seminggu is superb and training yang sesuai untuk beginner level. So, jangan takut. Jom kita sama2 kurus. Thanks Coach Isrul for the guides.

Was this review ...?

ashraf.hasim42

10 Reviews

A good role model!

5/ 5

Haa..sesiapa yg tgh pk2 lg few days nak kick off #jk1m9 sabtu ni..kalau korg tgh cadang2 nak join kwsn Setapak punya area tu..korg silap kalau blm register lg.. Ni antara coach terbaik penah tercipta di abad ini..dialah yg hensem, sado, tegas, dialah yg penyayang, dialah yg concern kalau berat korg xturun, dia jgk lah yg akan selalu melayan kerenah korg masa program nnt.. Dah..toksah tunggu lagi..register lah bersama Coach Isrul wahai org2 Setapak..mcm2 tips yg Coach Isrulnak bg supaya korg pun akan hensem & gojes jgk mcm dia..Jom Kurus!!! From Coach Cem Cikgu Fitness Akademi Fantasia

Was this review ...?

marina

8 Reviews

Coach isrul kecil-kecil cili padi

5/ 5

Coach isrul ni nampak je kecik tapi sado. Pengalaman dia dalam bidang fitness ni tersangatla banyak. Sure dapat bantu semua pecahkan lemak tepu kat badan korang tu. Sambil workout pon korang boleh cuci mata.. boleh tahanla dia punya hensem. So jangan tunggu lagi. Cepat join takut nanti full house.

Was this review ...?

linalias8041

1 Reviews

Coach Isrul ni .. thoooorbaeeeek!

5/ 5

Coach yg berkelayakan dan akan bagi panduan dan sebyk2 ilmu tentang fitness .. tak padan pun dengan apa yang dibayar. Sgt fokus dgn target anda.. Dari 70kg saya turun ke 60 kg.. Siapa yang nak turunkan berat.. Pm laju2 Coach Isrul. ..

Was this review ...?

jajablossom89

1 Reviews

Coach kite ni BEST tau!!

5/ 5

Tak payah banyak cakap. Join pasti akan rasa addicted nak datang training coach ni… hahahaha sebab ape? Kalo nak tahu sebab kene la joion coach kite ni. Coach Isrul ni best cenggini!! alamak… takde lak ibu jari… kekekeke.

Was this review ...?

Coach Hans

8 Reviews

Coach Isrul : Awesomest to The Highest Level

5/ 5

He’s one of my fellow under Scouts Trainers.. Physically you can see he is a well trained coach.. Certification from FITM, NASC n Scouts show that he has the experience and knowledge to melt your fat away.. hahahahaa.. just kidding.. its up to you guys actually to begin with.. anyhow, he has great bonding with his clients.. very patient, and focused on his mission.. a Garmin fitness model he is… it shows his credentials.. need I to say more? Dont wait.. get on to register, as soon as possible. Hey.. or else you might not have the chance to be part of his testimonies.. Get on with it!!!!!

Was this review ...?

Kapt Black

9 Reviews

Sado!!

5/ 5

Coach isrul ni ensem wehh..sesape nk kurus sesambil cuci mata tu, ni lah orgnya..bujang teruna lg tu..korg blh la pelan – pelan ejas nk ngorat dia klu dah berjaya kurus nnt..hehe.. join la dia..hrga dia berbaloi dgn standard yang dia akan provide pd korg.. #BukanBiasaBiasa

Was this review ...?

tashazainal9

8 Reviews

Coach Yg Cool

5/ 5

Coach macam ni Best… ada bonding gaiss. Rajin, penyabar, banyak ilmu & betul2 ikhlas dalam membantu trainees dia. Good looking, sedap mata memandang… haha. Above of all, he is GOOD. Join NOW!!!

Was this review ...?

kzalikh23

1 Reviews

Great Coach

5/ 5

Pernah dan masih lagi training bersama beliau.. From 100kg to 89kg .. Nak kurus?? Nak sihat?? Sila join beliau… 😘

Was this review ...?

nouraeen1364

1 Reviews

DAEBAK

5/ 5

Coach memang 👍👍👍…skrg da capai berat badan idaman berkat tunjuk ajar n kesabaran beliau melayani sistur🤣🤣🤣..tq a lot ya..so apalagi jom join beliau..sure korang kebabom😊😊😊

Was this review ...?

azizuladdhar

8 Reviews

SEMPOI COACH

5/ 5

coach ni banyak pengalaman dalam dunia fitness, plus dia certificated fitness korang yang patut korang korek ilmu dari dia. nak jadi sado mcm dia so kenalah join!!

Was this review ...?

herzie0355

1 Reviews

Awesome Coach!!!

Pernah mengikuti program bawah beliau..: coach yang baik, berpengalaman yang mampu membimbing…. jom sesapa yg nak kurus yang sihat…. ‘Rahsia latihan untuk mencapai badan impian… 😁😁😁😁

Was this review ...?

JIHA16

1 Reviews

GREAT COACH!!!!

5/ 5

Thanks coach isrul…dengan bimbingan, ilmu, tunjuk ajar ,saya berjaya menurunkan berat badan almost 10kg..!!!!! NORMAL BMI…..yeah..SSSSS size…yeah……let’s do it with Coach Isrul…

Was this review ...?

hamizah.nasirin53

1 Reviews

Awesome

5/ 5

Sya pernah berada dibawah latihan coach isrul semasa program scout 9. Hasil dr bimbingan dan tips2 pemakanan serta latihan yg diberikn, Alhamdulillah berat bdn sya turun dr 60kg ke 54.6kg. So, kpd yg nk turunkn berat bdn or nk stay fit sile gunakn khidmt coach isrul…

Was this review ...?

aziizfahriza41

1 Reviews

SEMPOI

5/ 5

My previous weight was 100+kg. Last time Im doing Pt with him. Then i sambung group training with him. Almost lost 10kgs with him. Jom join!jumpa you guys nanti.. Kita berjimba sekali dengan coach isrul…

Was this review ...?

affiza.idris58

1 Reviews

Coach Isrul

5/ 5

Coach yang berpengalaman, rajin melayan karenah peserta, baik hati, penyabar, sado dan pandai baca doa. Overall dia sangat ohsem

Was this review ...?

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

  • Price Range RM350

Claim This Listing

Additional Details

  • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
  • Sesuai untuk bekas peserta?:Yes
  • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
  • Sesuai untuk beginners?:Yes
  • Sesuai untuk kanak2?:No
  • Aktiviti Minggu 4:Cardio Drills, Aerobic dance & Tabata
Show all
  • Aktiviti Minggu 2:Cardio Drills, Bodyweight Training 1 & Bodyweight Training 2
  • Activity Minggu 1:Intro, Ice Breaking, Weigh in & Photo Before, Individual Health&Fitness Appraisal, Theory, Goal Setting, Q&A Sessions
  • Aktiviti Minggu 5:HIIT & Hiking
  • Aktiviti Minggu 3:Cardio Drills, Boot Camp 1 & Boot Camp 2
  • Additional Program Notes:Jadual & masa aktiviti hanyalah sebagai rujukan awal, jadual aktiviti akan berubah mengikut kesesuaian masa & peserta JK1M 10 akan datang nanti.
  • Aktiviti Minggu 6:Cardio Drills, Advanced Bodyweight