Saya adalah bekas peserta Jk1m1, jk1m3 dan jk1m5 bersama coach ezuwan (shah alam1), Jk1m4 (coach nana haleq) dan jk1m6 (coach luqman haris).

Saya juga adalah juara kawasan shah alam 1 (jk1m3) dengan penurunan 10kg (12.1%).

Selain itu saya juga merupakan “certified fitness instructor ” daripada FITM sebuah badan professional yang melatih trainer2 professional di malaysia.

Pengalaman saya sebagai bekas peserta Jk1m dan juga jurulatih bertauliah  pasti dapat membantu anda mencapai impian untuk kurus.

Sertai saya untuk merasai bagaimana indahnya perasaan  jika kita dapat memakai baju idaman kita atau baju yg lebih 5 tahun lalu kita simpan di dalam almari sahaja.

Q Bolehkah saya menurunkan berat badan hanya dengan menjaga makan tanpa bersenam?

Ya boleh....tetapiiii ianya hanya sementara dan dlam tempoh yang singkat. Ini kerana berapa lama kah kita dapat bertahan tanpa makan makanan kegemaran kita? Dengan bersenam kita akan meningkatkan kadar otot-otot kita dan ianya dapat membantu dalam proses membakar kalori walaupun kita dalam keadaan berehat.

Q Adakah betul air batu menyebabkan kita gemuk?

Tidak... air batu d perbuat daripada air kosong dan air kosong zero kalori. Ianya tidak akan menggemukkn kita.

3 Reviews for Maslinda (coach Lynn)

zalehaah71

1 Reviews

I got more than what I expected

Kita salu pikir nak kurus tapi kebiasaannya usaha kita hanya kurang makan dan bersenam tak sampai 2 jam seminggu. Dengan memilih program dan coach yang sesuai boleh membarakan semangat dan melonjakan usaha kita ketahap yang lebih maju kehadapan. Saya adalah peserta JK1M9 dengan Coach Lynn di Denai Alam. Training di dewan 1.5jam 2x seminggu dengan outdoor 2jam 1x seminggu untuk 6 minggu. Saya sangat berpuas hati dengan training, coaching, counselling dan motivational talk yang sentiasa diberikan oleh Coach Lynn. Coach Lynn banyak memberi nasihat permakanan, pengiraan kalories in/out dan cara training workout yang betul. Walaupun orang kata dia tegas dan straight to the point. But sometimes that’s what is needed to push you to believe that you can do 2x or 3x harder. Secara jujur, saya tak turun sampai 10% berat badan, tapi dengan program JK1M dan Coach Lynn saya dapat meningkatkan stamina, pengetahuan know-how dan mula gaya hidup sihat healthy lifestyle, juga ramai kawan baru dengan matlamat yang sama untuk teruskan healthy lifestyle selepas tamat program. Sekarang saya masih terus bersenam, saya menyusun calories per day dan membahagikan masa untuk healthy lifestyle.

Was this review ...?

shahreen.alias28

1 Reviews

Slowly but surely

5/ 5

Coach Lynn dah banyak bantu saya dalam misi mengurangkan berat badan saya sepanjang tempoh JK1M musim 9 yang lalu. Walaupun penurunan saya hanyalah 8kg tetapi ianya mempunyai impak yang besar pada saya. Sokongan, nasihat dan tunjuk ajar yang diberi tidak akan dilupakan. Thank you Coach! I will continue to keep fit & lean as I’ve targeted on the 1st week of JK1M. Slowly but surely!

Was this review ...?

lamyalamalif37

2 Reviews

It was an awesome experience 😍😍

5/ 5

Saya merupakan bekas peserta jk1m9 under TL Maslinda.. Walaupon masa mula2 masuk tu takot tgk muka beliau yg garang.. Tapi beliau baek sebenarnya.. Hihi.. Workout class setiap isnin dan rabu malam..Sabtu ade aktiviti mcm2 hiking kt Cerakah/Bootcamp/Lari keliling Denai Alam etc.. Sepanjang tempoh jk1m9 selama 6 minggu bermula 9/9/2017-21/10/2017 saya berjaya turunkan 12.3 kg.. Alhamdulillah.. Lebih sikit dari personal target saya.. Saya target masok jk1m turun 10 kg ja.. walaupon saya tak menang tapi saya happy 😊(tempat kedua Wanita).. Syok masok jk1m nie dpt ramai kawan baru.. Semua tak sombong.. Keep supporting each other.. Bagi semangat.. Bila ade geng baru syok nak buat aktiviti.. Hiking.. Masuk running event.. Jog petang sama2 kt area umah.. Tq coach lynn @ maslinda yg banyaakkkkkkkk bagi tips dan buat kelas workout..serta sabar menjawab pertanyaan i ols.. 😘😍

Was this review ...?

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

 • Price Range RM300

Claim This Listing

Additional Details

 • Sesuai untuk kanak2?:Yes
 • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
 • Sesuai untuk beginners?:Yes
 • Sesuai untuk bekas peserta?:Yes
 • Additional Program Notes:Aktivti juga dijalankan setiap isnin dan rabu malam sepanjang program jk1m9
 • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
Show all
 • Aktiviti Minggu 6:Endurance test & Timbangan akhir
 • Aktiviti Minggu 5:Menguji kekuatan dalam bootcamp
 • Aktiviti Minggu 4:Belajar cara- cara menggunakan peralatan di GYM (Fitworx)
 • Aktiviti Minggu 3:Menghirup udara segar di Bukit Cerakah/taman botani shah alam
 • Aktiviti Minggu 2:Yakin diri di tasik denai alam dan sekitar denai alam
 • Activity Minggu 1:Kick off/ Pengenalan tentang diet dan aktiviti mingguan