Assalamualaikum .. Hye Guys !

Siapa yang berada di sekitar Mantin – Nilai – Bandar Sri Putra & sekitarnya ?

2018 is coming dan kami yakin ramai nak slim dan nak kurus pada 2018 ni kan ?

Ok ini peluang anda & ini adalah jalan anda untuk mimpi kurus ,slim dan fit menjadi realiti !

Cabaran Jom Kurus 1 Malaysia akan bermula pada 27 jan hingga 10 mac 2017 (6 minngu)

Menampilkan 2 orang team leader bergabung dalam satu team untuk membantu warga mantin dan penduduk sekitar yang ingin mengubah gaya hidup kepada yang lebih sihat!

Kami ingin membantu sekiranya anda mempunyai masalah seperti :

-Berat badan berlebihan (obesity)

-Fitness/stamina level yang rendah

-kurang yakin di khalayak ramai

-pernah mencuba diet tetapi gagal

-tiada rakan untuk melakukan activity senaman

Jom berkenalan dengan Team Leader anda

Muhammad Tasnim Bin Ibrahim(TAZZ)

Tazz aktif dan mempunyai minat yang tinggi dalam bidang senaman dan fitness

Mempunyai lessen kejurulatihan Taekwondo yang dikeluarkan oleh Akedemi Kejurulatihan Kebangsaan

Akan berkongsi tip2 asas mempertahankan diri ketika kecemasan terutamanya kepada kaum wanita

Nak bersenam dengan teknik yang simple , mudah dan berkesan ? Tazz mesti share sepanjang program Jom Kurus 1 Malaysia Musim 10 untuk Team Mantin ni .

Tak sabar nak jumpa korang !

Muhammad Iqbal Hamzah (BalBal)

Merupakan success story bagi JK1M musim ke9 bagi team Seremban 1 dibawah bimbingan Coach Shah dan Dr Syuhada.

Sebelum ini beliau mempunyai masalah berat badan berlebihan sebanyak 100kg dan telah Berjaya mengurangkan berat badan beliau sebanyak 25kg.

Bagi musim ke10 ini, beliau akan membantu dari sudut tips pemakanan sihat dan senaman yang bersesuaian.

Pengalaman memiliki berat badan yang lebih dan kegemukan, kemudian berusaha menurunkan berat badan . Iqbal akan kongsikan tips tips berharga bagaimana mengawal diet dan juga semangat !

Mari bersama kami demi merealisasikan azam tahun baru anda #MisiKurus2018

Hubungi Kami Sekarang untuk sebarang Pertanyaan

Tazz- 011-11447048

Iqbal-019-3583853

Kurus sama sama , Fit sama sama . Fitness Buddies

Q Dimana lokasi aktiviti & senaman akan dilakukan

Sepanjang 6 minggu cabaran jom kurus akan dilakukan aktiviti yang berbeza ,di tempat yang berbeza sekitar Mantin & Nilai mengikut kesesuaian aktiviti.

Q Berapa sesi seminggu, hari apa & jam berapa & kenapa ?

2 sesi seminggu

Unofficial - Jumaat - 9 malam hingga 10.30 malam

Official - Ahad- 7.30 pagi - 10 pagi

Q Ramai lelaki ke ramai wanita ? Sesi bercampur tak ?

Pengalaman 9 musim kendalikan jom kurus, 70 % adalah wanita dan 30 % adalah lelaki.

Aktiviti akan dilakukan bersama namun tetap menjaga batas pergaulan plus lebih meriah aktiviti ketika senaman !

Q Boleh bawa anak bersama ketika aktiviti jom kurus ?

Yes dan digalakkan. boleh bawa anak tuan puan bersama supaya ketika aktiviti takda lah fikir anak dirumah dan lebih fokus. Bagus jika boleh dipantau dan tidak terlalu kecil untuk keselamatan & kesihatan anak itu sendiri.

Q Segan nak join sebab seorang diri dan takde geng ?

Pengalaman kendali jom kurus, pada minggu pertama je segan sebab belum kenal,masuk sesi seterusnya kita akan kenal dan lebih rapat serta jadi geng bersenam dan diet.Jadi Fitness Buddies kita !

Q Cara paling mudah nak hubungi Tazz & Iqbal ?

Talian untuk call dibuka 24 jam, boleh juga whatsapp 

Tazz - 01111447048

Iqbal - 0193583853

Tanya tak semestinya kena daftar terus,dapatkan maklumat berkaitan program bersama team mantin dibawah kendalian Tazz & Iqbal

Q Betul ke ramai yang berjaya turunkan berat badan dan kurus ? Kat mana nak tengok success story team tazz & iqbal ni ?

Alhamdulillah,,ramai yang berjaya turunkan berat dan saiz badan serta kurus dalam team fitness buddies ni sejak musim pertama - musim ke 9.

Klik link flickr ini / copy paste ke browser anda untuk gambar gambar success story Fitness Buddies :

https://www.flickr.com/photos/127737916@N03/albums/72157686032141876

Q Tak pernah bersenam & lama tak bersenam boleh join ke ?

Program dan team Tazz & Iqbal ni sangat sesuai untuk yang lama tak bersenam atau tak pernah bersenam. Yang nak fit pun kita galakkan join, sama sama slim sama sama kurus dan fit !

Q Perlu Ambil Cuti kerja ke untuk Join Cabaran Jom Kurus Team Mantin ni ?

Tidak perlu..sesi aktiviti jom kurus hanya dilakukan pada jumaat malam & ahad pagi.Tidak menganggu waktu bekerja .

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

  • Price Range RM300

Claim This Listing

Additional Details

  • Sesuai untuk kanak2?:Yes
  • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
  • Sesuai untuk beginners?:Yes
  • Sesuai untuk bekas peserta?:Yes
  • Additional Program Notes:Setiap jumaat malam ,kita akan bersama lakukan Fitness Buddies Challenged untuk Bakar Lemak Degil !
  • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
Show all
  • Aktiviti Minggu 6:11 March - Ahad - Fitness Buddies Hiking Menuju Puncak
  • Aktiviti Minggu 5:4 March - Ahad - Jom Kurus Dodgeball Ohlimpik
  • Aktiviti Minggu 4:25 Februari - Ahad - Seminar Jom Kurus & Jom Fit with Kevin Zahri
  • Aktiviti Minggu 3:18 Februari- Ahad - Fitness Buddies - Circuit Training
  • Aktiviti Minggu 2:11 Februari - Ahad - Fitness Buddies Trekking Session !
  • Activity Minggu 1:4 Februari - Ahad - Fitness Buddies - Senaman Mak Mak