Checkout ZuhaRa Watch Video

Hi semuaaaaa….

Saya sekali lagi merangkul tanggungjawab untuk membantu warga sekitar Nilai untuk menurunkan berat badan dan menjalani gaya hidup sihat. Saya merupakan bekas peserta Jom Kurus 1 Malaysia musim 1 – 3 dan selepas itu menjadi Team Leader untuk kawasan Nilai sejak musim keempat hinggalah sekarang musim ke-10.

Saya pernah mendapat tempat ketiga dalam cabaran i-Sihat (sebelum program Jom Kurus) dan pernah juga memasuki artikel di dalam surat khabar Harian Metro setelah berjaya menurunkan 40kg berat badan.

Saya sangat sukakan tugasan sebagai Team Leader ini kerana saya dapat memotivasikan, membantu dan mendorong serta menggalakkan ramai individu yang bermasalah berat badan. Ramai yang berjaya menurunkan berat badan di dalam Team Nilai dan ada yang sudah pun mendapatkan berat ideal dan kekal dengan berat tersebut.

Saya juga mempunyai program sendiri seperti Sweat N Slim, Sweat N Slim Raya Edition, dan bekerjasama dengan coach lain untuk program Kickboxing dan menjalankan beberapa aktiviti bootcamp sekitar Nilai.

Untuk musim ini, saya akan berikan sesuatu yang lebih segar dan workout yang sedikit mencabar berbanding musim2 lepas di mana workout kita agak santai. Kali ini saya akan cuba untuk push limit anda dan memberikan result yang lebih tinggi buat perjalanan weight loss anda!

We are going to be bolder, badder but stronger and fitter!! Tapi jangan risau, oleh kerana program ini juga untuk beginner, saya akan sesuaikan workout dengan anda yang baru nak bermula juga. EVERYONE IS WELCOMED IN TEAM NILAI! No discrimination here, only love, guidance and support!!

In shaa allah takkan sia2 pelaburan wang ringgit anda nanti untuk menyertai Team saya ini.

Q Boleh saya tahu jadual latihan macam mana ye?

CADANGAN AKTIVITI JOM KURUS 1 MALAYSIA KE-10
(TEAM NILAI)

1. MINGGU KICK OFF

* Pengenalan Senaman + Fitness Test Pertama + Timbangan Pertama + Gambar Before [27 Jan]

* Sesi WO 1 [29 Jan / Isnin] <--- 8.45 pm - 10.10pm

* Sesi WO 2 [1 Feb / Khamis] <--- 8.45 pm - 10.10pm



2. MINGGU 1

* Piloxing [3 Feb]

* Sesi WO 3 [5 Feb / Isnin] <--- 8.45 pm - 10.10pm

* Sesi WO 4 [8 Feb / Khamis] <--- 8.45 pm - 10.10pm


3. MINGGU 2

* Pound StiX [10 Feb / Sabtu]

* Sesi WO 5 [12 Feb / Isnin] <--- 8.45 pm - 10.10pm

* Sesi WO 6 [15 Feb / Khamis] <--- 8.45 pm - 10.10pm


4. MINGGU 3

* Kickboxing Fun Time! [17 Feb]

* Sesi WO 7 [19 Feb / Isnin] <--- 8.45 pm - 10.10pm

* Sesi WO 8 [22 Feb / Khamis] <--- 8.45 pm - 10.10pm


5. MINGGU 4

* All-Out-Effort Camp [24 Feb]

* Sesi WO 9 [26 Feb / Isnin] <--- 8.45 pm - 10.10pm

* Sesi WO 10 [1 Mac / Khamis] <--- 8.45 pm - 10.10pm


6. MINGGU 5

* Hiking Challenge ~ R U Mentally Prepared? [3 Mac]

* Sesi WO 11 [5 Mac / Isnin] <--- 8.45 pm - 10.10pm

* Sesi WO 12 [8 Mac / Khamis] <--- 8.45 pm - 10.10pm


7. MINGGU 6 (AKHIR)

* Fitness Test Ke-2 + Last Minute Workout + Timbangan Akhir + After Photo [10 Mac]
* Majlis Penutup

Q Boleh tak bawa anak semasa sesi latihan?

Boleh tetapi lebih baik jika ada yang boleh menjaga mereka di situ seperti ahli keluarga yang lain. Ini kerana kita tak mahu anak2 mengganggu sesi latihan kerana ini akan mengganggu peserta lain dan situasi ini tidak adil buat mereka (peserta lain).

Q Aktiviti dalam Nilai sahaja atau ada luar Nilai juga?

Saya akan cuba untuk limitkan aktiviti di dalam atau sekitar kawasan berhampiran Nilai.

Namun mungkin akan ada satu atau dua aktiviti yang kita terpaksa ke kawasan luar. Jika jauh kita boleh pergi secara car pool/konvoi/sewa bas.

Q Adakah boleh menggantikan sesi yang kami tak dapat hadir?

Sesi hanya akan diganti sekiranya dibatalkan oleh saya (atas sebab tertentu seperti cuaca/ramai yang x boleh hadir, etc).

Jika peserta sendiri yang tak dapat hadir, saya tidak menyediakan sesi ulangan sesi tersebut kerana kekangan masa. Namun jika peserta mahu homework, saya boleh providekan homework utk dibuat di rumah atau hotel (sekiranya outstation, etc).

9 Reviews for ZuhaRa

amyamad8683

1 Reviews

Pengalaman Sendiri ! Tq TL ZUHARA …

5/ 5

Sy adalah seorg pesakit astma dan gemuk tahap (obesiti) jujur! Hampir stiap bulan sy sakit. Kurg bmaya. Motif utama join jk1m adalah dsbbkan masalah kesihatan. Alhmdulillah sy di ajr cara meal yg betul dan sihat tanpa perlu berlaparrr!! Dan TIDAK mngambil apa2 PRODUCT HOKEYY… Bukan itu shj mnyedia serta mngaturkan sesi w/o yg sesuai dgn diri peserta… Ajar w/o yg betul .. Tipulah kan sepnjang sesi training TAKKAN rasa DOWN kan?.. TL zuhara is the BEST TL !! U wasap pkul berapa pun xpernah tak replyyy! U can sharing anything pblem with her… Pendengar yg baguss…rajin aturkan sesi tuk w/o. TL ZUHARA juga xlokek memberi kata2 semangat tuk trus MAJU tanpa MENGENAL ERTI PUTUS ASA .. Sekarang sy da dpt berat bdan BMI NORMAL dari obesiti .. Malah astma sy da makin berkurangan attack ! Of coz lebih cergas dr sebelom join JK1M .. Psssssssttt… Nak tau tak? Kalu dulu sy xboleh berlari pun .. Semputttt .. Skrang.. Sy da mula giler berlari … Hangkut anak teruna run skali… Henjoyyy hokey! Berbukit.. Bukauuu pun sy redah skang !! TL ZUHARA IS THE BESTTTT LEADER !! TQ TL ..

Was this review ...?

ajamariza8872

1 Reviews

sweat N slim together

5/ 5

JK1M9 is my first season i joined JK1M. mulanya rasa berbelah bagi nak masuk sebab tau diri sendiri hangat2 taik ayam je. tapi i just give myself a try and surprisingly sgt best! sebab u will not do the same wo every time!! masa wo tu.. jgn cerita laa sapa yang kenal coach zuhara mesti tau mcmna suara dia nak pastikan team member dia semua buat tanpa rasa give up… 🙂 and even dia garang masa wo, tu dia eksen je.. (jgn mrh coach) but really she is a caring person. siap bawak makanan tuk team member esp wo pagi hari minggu. so sapa la tak syg dpt coach yg baik hati sprt dia. tuk jk1m10 ni saya tak dpt join tp inshaAllah ada rezeki will definitely choose her as my TEAM LEADER! RECOMMENDED!

Was this review ...?

mynameiamimie7221

1 Reviews

Healthy lifestyle

5/ 5

Tl zuhara sgt best…she guide us cara makan yg sihat, cara bersenam n lain2 tips..yg paling penting TL sgt mudah mesra mmbuatkan kami selesa berborak & beraktiviti bawah penyeliaan dy… TL mmbuatkn aktiviti brtmbah menarik & seronok dgn persediaan yg baik(ex prepare meals yg sdp time event brsama kevin kat melaka)& beri small gift(medal or biskut utk our small achievement like run 5km.)…she give us semangat utk trunkan berat badan…now, i already achive my target weight n maintain weight using her tips(info & exercise)…tq n we 💕 u coach zuhara.. Mimi..jk1m9

Was this review ...?

lizasahidun52

1 Reviews

Belum cuba, belum tahu. Beri diri anda peluang….

5/ 5

Mula mengenali beliau semasa jk1m7. Mula2 surf web. Nampak team nilai. Terus wasap beliau. Mak aih… dalam wasap pun peramah. Very helpful pulak. Semasa sepanjang aktiviti, jarang dapat turut serta namun saya selalu berhubung dgn beliau secara maya. Maka banyak ilmu dan info dikongsi bersama. Sehingga la tamat musim ke 7. Sekarang dah masuk musim ke 9, walaupun saya tak turut serta dah jk1m namun saya masih aktif berhubung dgn beliau. Kadang kami buat aktiviti lasak bersama. Dan yg paling hebat…. kalau ko ada masalah dan ko rasa nak share dgn seseorang tentang berat badan ko yg tetiba tak turun2, atau selera makan ko yg tetiba mencanak2 naik, atau ko takde semangat nak teruskan perjuangan ko at 3 am… dan makhluk keliling ko termasuk kucing pun dah lena…. ko pm je dia! Walau pun ko dah keluar dari program JK1M tu! Dia jawab ko! Maklumla… dia kan kdg2 tak boleh tido… So, apa tunggu lagi… daftar jgn tak daftar. Bukan utk saya. Bukan utk dia. Utk diri sendiri.

Was this review ...?

thebo7236

1 Reviews

Fun Experience

Zuhara is a fun, extremely patient and an understanding TL. Since JK1M8, I have participated in ALL programs that was organised by her. Through her I have developed skills that I never knew I had. Through the programs, I have made a lot of new friends from all walks of life and that is a bonus!!

Was this review ...?

nurazwan.mn21

1 Reviews

Good Experiences & Lifestyle Change

Recommended to other who really determine to loose their weight. Me myself managed to lost 17kg with TL Zuhara. Creative in finding different style of workout. Thank you TL Zuhara 😊

Was this review ...?

syafinaz_rozee17

1 Reviews

Nothing is impossible

The experience in losing weight with JK1M has been jolly good despite the roller coaster ride (read: sweat & tears). JK1M has proved to me that nothing is impossible, if we have the desire and passion to achieve our goals. My desires and goals were made possible by TL Zuhara and all Nilai team members from JK1M season 7 and 8 for their endless support and encouragement. TL Zuhara was once a successful JK1M participant; hence, I always feel that she understands what all of us are going through, but she never stops motivating and pushing us beyond our thought. Thanks a lot and let’s keep ourselves going! Come and join Team Nilai, I can assure that you will never regret this decision. Jom!

Was this review ...?

oshajar32

1 Reviews

Pengalaman yang amat bermanafaat kepada yang menyertai program ini.

5/ 5

Program ini memberi tips dan peluang kepada peserta bagaimana cara untuk menurunkan berat badan dengan cara yang betul seperti berikut : (i) mengajar kepada kita cara pemakanan yang betul; (ii) mengajar kita cara senaman/aktiviti yang sesuaian ; (ii) aktiviti yang disediakan bersesuaian dan pelbagai; Mempunyai Team Leader yang amat prihatin dan sentiasa memberi sokongan dan tunjuk ajar kepada peserta supaya dapat mencapai gold yang diimpikan. (TL Nilai- Zuhara , beliau seorang yang jujur , sentiasa berada bersama peserta dan kreatif) Saya adalah peserta JKIM# 8 zon Nilai dibawah TL – Zuhara TQ Zuhara kerana banyak memberikan tujuk ajar kepada saya dan rakan2 yang lain untuk mencapai apa yang diimpikan.

Was this review ...?

ilamuro8724

1 Reviews

Jom kita kurus…

5/ 5

JK1M Nilai…d’best..mmg terbaik. Pengalaman yg sgt best n enjoy..join JK1M Nilai

Was this review ...?

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

  • Price Range RM320

Claim This Listing

Additional Details

  • Sesuai Untuk BMI >40?:Yes
  • Sesuai untuk bekas peserta?:Yes
  • Sesuai untuk umur 50+?:Yes
  • Sesuai untuk beginners?:Yes
  • Sesuai untuk kanak2?:No
Show all